Translate

15. новембар 2016.

Kečap


Potrebno je:
-15 l mlevenog paradajza
-200 gr soli
-500 gr šećera
-200 ml sirćeta
-250 gr gustina
-2 male kesice origana
-3 konzervansa

Kuvati mleveni paradajz da uvri za tri prsta, pa odliti jedan litar da se ohladi, a u ostatak u šerpi sipati 200 gr soli i 500 gr šećera i dalje kuvati. Kada se ohladi onaj litar dodati 200 ml sirćeta i 250 gr gustina to se promeša kao za puding i doda se u šerpu i nastaviti kuvanje dok se ne zgusne (ne treba da se poznaje trag samo malo da se zgusne). Na kraju dodati 2 male kesice origana i 3 konzervansa i još malo da prokrčka.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mafini sa Kinder čokoladom

Potreban materijal za otprilike 18 kolačića: 250g brašna 100g šećera 70g maslaca 250g jogurta 2 jaja 1 prašak za pecivo 1 vanilin š...