Пређи на главни садржај

Kečap


Potrebno je:
-15 l mlevenog paradajza
-200 gr soli
-500 gr šećera
-200 ml sirćeta
-250 gr gustina
-2 male kesice origana
-3 konzervansa

Kuvati mleveni paradajz da uvri za tri prsta, pa odliti jedan litar da se ohladi, a u ostatak u šerpi sipati 200 gr soli i 500 gr šećera i dalje kuvati. Kada se ohladi onaj litar dodati 200 ml sirćeta i 250 gr gustina to se promeša kao za puding i doda se u šerpu i nastaviti kuvanje dok se ne zgusne (ne treba da se poznaje trag samo malo da se zgusne). Na kraju dodati 2 male kesice origana i 3 konzervansa i još malo da prokrčka.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: