Translate

10. фебруар 2015.

Musaka od starog hleba


Potrebno je:
-250 gr mlevenog mesa
-1 glavica crnog luka
-5 kriški starog hleba
-3 jaja
-2 čena belog luka
-200 ml jogurta
-1 kašičica soli
-malo bibera
-malo peršuna


Kriške hleba iseći na kockice, staviti u pleh od šporeta i kratko prosušiti u rerni, da malo požute ali vodite računa da ne izgore. Dok se kockice hleba peku, pripremiti mleveno meso. Propržiti sitno seckani luk, dodati mleveno meso i sve zajedno propržiti. Začiniti po ukusu Sjediniti pečeni hleb, mleveno meso, sitno seckani beli luk i peršun. Izručiti u odgovarajuću posudu i preliti sa prethodno umućenim jajima i jogurtom (ili pavlakom). Staviti u rernu da se zapeče na 200 stepeni i uhvati koricu.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: