Potrebno je:
-250 gr hleba
-150 gr sira
-1 dcl kisele pavlake ili 100 ml jogurta
-2 jaje
-50 ml mleka
-1/2 kašičice soli
-10 gr susama
-ulje za podmazivanje pleha
Pleh nauljati pa preko njega poređati tanke kriške hleba. U sir dodati pavlaku (ili jogurt), jaja i mleko pa sve lepo izmešati. Pola smese preliti preko hleba. Preko toga pospite susam. Potom opet poređajte kriške hleba i prelijte ostatkom smese, pa pospite susamom. Pecite na 180 stepeni, dok ne porumeni (oko 30 minuta).
U smesu možete da umačete kriške hleba sa obe strane i da poređate u posudu za pečenje oloženu pek papir u jedan red. U tom slučaju će vam se ispeći za oko 20 minuta. Izgledom podseća na Prženice iz rerne, a ukusom na gibanicu.
Коментари
Постави коментар