Slatki kupus bez mesa savršenog ukusa.
Potrebno je:
veća glavica kupusa ili dve manje
2 crna luka
maslinovo ulje
beli luk po ukusu
1 veća šargarepa (koju nakon kuvanja bacate)
1 veća sveža paprika
začini: so, biber, lovor, mlevena paprika, nana
Na maslinovom ulju propržite iseckan crni luk, (ukoliko postite na vodi, sipajte na dno malo vode i na tome prodinstajte), zatim dodajte i beli, pa ubacite šargarepu i paprike. Sveža paprika, slatkom kupusu daje neki divan šmek. Šargarepu isecite krupnije, da biste posle mogli da je izvadite, jer se zbog visokog glikemijskog indeksa šargarepa ne jede kuvana, već samo u sirovom stanju.
Kupus isecite kako želite, ja obično sečem na krupnije komade. Sipajte oko tri čaše vode. Količina tečnosti treba da bude negde na polovini svega što je u šerpi ili loncu, nikako baš do vrha, jer će kuvanjem kupus pustiti vodu. Odmah staviti i mlevenu papriku i malo nane (ja isečem kesicu od čaja pa malo pospem). Neka se krčka oko sat, sat ipo, pa na kraju posolite i pobiberite.
Коментари
Постави коментар