Potrebno je:
500 grama šampinjona
2 crna luka
1 čen belog luka
1 konzerva seckanog paradajza (ili 2 sveža oljušćena, isekana na kockice)
250 militara paradajz soka
200 ml vode
začini: so, biber, čili
maslinovo ulje
peršun
Iseckate luk na sitno i prodinstate ga na malo maslinovog ulja. Kada počne da se “cakli”, ubacite krupnije iseckane pečurke. Promešate nekoliko puta i dodate seckan paradajz, a zatim i paradjz sos. Smanjite vatru, dodajte malo vode i pustite da se lagano krčka.
Pred kraj kuvanja začinite po ukusu i ostavite na tihoj vatri još 10 minuta. Kada je gotovo, sve pospite svežim peršunom. Pečurke budu brzo gotove, a dužina kuvanja će zavisiti od toga koliko želite da vam sos bude gust. Što se duže krčka, to će biti sve gušći.
500 grama šampinjona
2 crna luka
1 čen belog luka
1 konzerva seckanog paradajza (ili 2 sveža oljušćena, isekana na kockice)
250 militara paradajz soka
200 ml vode
začini: so, biber, čili
maslinovo ulje
peršun
Iseckate luk na sitno i prodinstate ga na malo maslinovog ulja. Kada počne da se “cakli”, ubacite krupnije iseckane pečurke. Promešate nekoliko puta i dodate seckan paradajz, a zatim i paradjz sos. Smanjite vatru, dodajte malo vode i pustite da se lagano krčka.
Pred kraj kuvanja začinite po ukusu i ostavite na tihoj vatri još 10 minuta. Kada je gotovo, sve pospite svežim peršunom. Pečurke budu brzo gotove, a dužina kuvanja će zavisiti od toga koliko želite da vam sos bude gust. Što se duže krčka, to će biti sve gušći.
Коментари
Постави коментар