Majka mi je sve detaljno objasnila i konačno sam i ja uspela da napravim šuplje.
Potrebno je:
1 kvasac
250 ml vode
250 ml mleka
3-4 jaja
malo ulja oko 50 ml
3 kašike šećera
brašno
ulje ili mast za prženje
Kvasac staviti sa nekoliko kašičica brašna u mlakoj vodi da nadođe. Zatim dodati umućena jaja, mleko, ulje, šećer i brašno da se dobije ređe testo. Kad krene testo da nadolazi promuvati varjačom, tako da nadižete varjaču uvis i lupate varjačom po vangli. Tako tri puta mešati. Onda na brašnom posutoj podlozi izručiti testo i razviti oklagijom tanje i seći većim okruglim kalupom. Ostaviti da krene da raste i pržiti u zagrejanom ulju ili masti (sipati više da bude dublje), strana koja je bila na gore ide okrenuta na dole u posudu za prženje. Ako želite da dobijete liniju po sredini čim stavite krofne poklopite, a kad okrenete krofne na drugu stranu pošto porumene sa jedne strane skinite poklopac.
Коментари
Постави коментар