Translate

10. април 2018.

Medenjaci bez meda

Potrebno je:
220 g margarina
200 g šećera
1 vanil šećer
1 jaje
½ kašičice praška za pecivo
1 kašika cimeta
440 g brašna
20 g kakaoa

Margarin malo otopiti pa izmešati sa šećerom i vanilom, a onda dodati i jaje. Kad se sve dobro sjedini, dodati i brašno koje smo prethodno sjedinili sa praškom za pecivo, cimetom i kakaom. Testo dobro umesiti rukama, a onda ga podeliti na dva dela i svaki deo posebno uviti u rastegljivu foliju (ili kese) i staviti u frižider. Ostavite 30 minuta da se testo ohladi. Uzeti prvi deo testa i na pobrašnjenoj radnoj površini razvući na 5 mm debljine. Iseći oblik po konturama šablona.
Složiti na pleh na koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Tako uraditi i sa drugim delom testa. Ubaciti u zagrejanu rernu na 200 °C i peći oko 10 minuta.
Kada se medenjaci skroz ohlade, dekorisati  kraljevskom glazurom.





Нема коментара:

Постави коментар

AddToAny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Torta fantazija

Potrebno je: