Пређи на главни садржај

Medenjaci bez meda

Potrebno je:
220 g margarina
200 g šećera
1 vanil šećer
1 jaje
½ kašičice praška za pecivo
1 kašika cimeta
440 g brašna
20 g kakaoa

Margarin malo otopiti pa izmešati sa šećerom i vanilom, a onda dodati i jaje. Kad se sve dobro sjedini, dodati i brašno koje smo prethodno sjedinili sa praškom za pecivo, cimetom i kakaom. Testo dobro umesiti rukama, a onda ga podeliti na dva dela i svaki deo posebno uviti u rastegljivu foliju (ili kese) i staviti u frižider. Ostavite 30 minuta da se testo ohladi. Uzeti prvi deo testa i na pobrašnjenoj radnoj površini razvući na 5 mm debljine. Iseći oblik po konturama šablona.
Složiti na pleh na koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Tako uraditi i sa drugim delom testa. Ubaciti u zagrejanu rernu na 200 °C i peći oko 10 minuta.
Kada se medenjaci skroz ohlade, dekorisati  kraljevskom glazurom.





Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: