Ekstra brzo, ekstra tanko, ekstra mekano, ekstra ukusno
Potrebno je:
-1 jaje
-1 kašičica soli
-2,5 dcl jogurta
-1/2 kašičice sode bikarbone
-1/2 kašičice praska za pecivo
-250 gr brašna
Umutiti jaje, sa solju i mrvicom šećera, zatim uliti jogurt, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte brašno, muteći na najmanjoj brzini, da se sastojci spoje.
Najveći pleh od rerne obložite papirom za pečenje ili namažite mašću i pospite brasnom, ulijte testo. Testo je čudno, ni retko ni gusto, lepljivo je. Spremite kašiku koju ćete umakati u toplu vodu.
Testo izručite na sredinu pleha i mokrom kašikom razvucite testo do ivica, testo treba da bude tanko. U međuvremenu ugrejte rernu na 250 stepeni, odmah na to testo stavite sve nadeve po želji (kečap, šunku, slaninicu, kačkavalj) i pecite 10-12 minuta. Dobićete savršeno meko i tanko testo.
Коментари
Постави коментар