Lisnate i mekane, što duže stoje sve su lepše.
Potrebno je:
150 ml mleka
150 ml jogurta
150 ml kisele pavlake
150 ml ulja
1 kg brašna
3 kašičice šećera
1 kašičica soli
3 cela jaja
50 gr svežeg kvasca
300 gr samleveno svinjsko salo
još za nadev
po želji: sir, viršle, džem...
Mleko, jogurt i pavlaku smlačiti, dodati šećer i pet kašičica brašna pa staviti na toplo mesto da kvasac nadođe, zatim dodati ulje, so i 2 jaja, umešati brašno, sve dobro umesiti i staviti da se testo udvostruči.
Razvući testo u veliku koru, premazati salom i uviti u rolat, ostaviti da odmara oko pola sata, opet razvući koru, iseći na trouglove za kiflice sa sirom, na trake za uvijanje oko viršle ili kocke za salčiće sa džemom, filovati i oblikovati, poređati u malo podmazan pleh ili prekriven pek papirom, premazati jajetom i posle 15 minuta staviti peći taman je to dok se rerna zagreje, peći oko 15 minuta na 225-250 stepeni.
Potrebno je:
150 ml mleka
150 ml jogurta
150 ml kisele pavlake
150 ml ulja
1 kg brašna
3 kašičice šećera
1 kašičica soli
3 cela jaja
50 gr svežeg kvasca
300 gr samleveno svinjsko salo
još za nadev
po želji: sir, viršle, džem...
Mleko, jogurt i pavlaku smlačiti, dodati šećer i pet kašičica brašna pa staviti na toplo mesto da kvasac nadođe, zatim dodati ulje, so i 2 jaja, umešati brašno, sve dobro umesiti i staviti da se testo udvostruči.
Razvući testo u veliku koru, premazati salom i uviti u rolat, ostaviti da odmara oko pola sata, opet razvući koru, iseći na trouglove za kiflice sa sirom, na trake za uvijanje oko viršle ili kocke za salčiće sa džemom, filovati i oblikovati, poređati u malo podmazan pleh ili prekriven pek papirom, premazati jajetom i posle 15 minuta staviti peći taman je to dok se rerna zagreje, peći oko 15 minuta na 225-250 stepeni.
Коментари
Постави коментар