Translate

06. јул 2017.

Pirinač sa tikvicama i belim mesom

Mnogo ukusno.


Potrebno je:

2 komada belog mesa (ili 1 veće)
1 crni luk
1 čen belog lika
1 praziluk (ne mora)
1 šargarepa
1 manja tikvica
1 šolja pirinča
ulje ili mast
so,biber

U dublji tiganj ili šerpu zagrejte ulje ili mast i dodajte seckani praziluk i crni luk. Kratko propržite,zatim dodajte pileće belo meso iseckano na kockice. Dinstati meso sa lukom dok ne bude gotovo. Iseckati šargarepu, beli luk i tikvice pa dodajte u tiganj sa mesom. Promešajte dobro pa dodajte pirinač nalijte malo vode da ogrezne (ja sam prvo malo prokuvala meso da bi se lakše odvojilo od koske, pa sam tom supom nalila pirinač). Pustite da voda ispari pa sipajte sve u vatrostalnu činiju i ponovo nalijte vodom do vrha (ja sam sipala 3 šolje vode), posolite i pobiberite po želji (stavila sam 2 kašičice soli i malo bibera). Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 220 stepeni oko 40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: