Пређи на главни садржај

Gulaš sa svinjetinom i tikvicama


Potrebno je:

1 kg svinjskog mesa
300 g praziluka
1 kašika aleve paprike
so, biber
2 čena belog luka
1 srednja tikvica
1 kašika masti
2 lista lorbera
2 dl kuvanog paradajza
1 kašičica šećera

U veću šerpu dodati kašiku masti, seckani praziluk, malo soli, komadiće mesa i dinstati 30 minuta. Dodati alevu papriku, kuvani paradajz (Sos od paradajza), lorber, seckani beli luk i biber. Sipati 1 dl vode i krčkati na laganoj vatri 30 minuta. Iseckati tikvicu i dodati u jelo. Kuvati još 30 minuta. Gulaš je gotov za 90 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: