Translate

06. јул 2017.

Gulaš sa svinjetinom i tikvicama


Potrebno je:

1 kg svinjskog mesa
300 g praziluka
1 kašika aleve paprike
so, biber
2 čena belog luka
1 srednja tikvica
1 kašika masti
2 lista lorbera
2 dl kuvanog paradajza
1 kašičica šećera

U veću šerpu dodati kašiku masti, seckani praziluk, malo soli, komadiće mesa i dinstati 30 minuta. Dodati alevu papriku, kuvani paradajz (Sos od paradajza), lorber, seckani beli luk i biber. Sipati 1 dl vode i krčkati na laganoj vatri 30 minuta. Iseckati tikvicu i dodati u jelo. Kuvati još 30 minuta. Gulaš je gotov za 90 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: