Translate

03. јун 2017.

Burek

Burek kao iz pekare!


Potrebno je:
500 gr gotovih kora za pite i gibanice
250 ml vode
125 ml ulja
malo soli
500 gr feta sira

Na dno podmazane tepsije staviti dve kore pa poprskati mešavinom vode i ulja u koju smo stavili malo soli (ja sam isprobala sa 125 ml ulja pa pošto mi je bilo mnogo masno, iako treba da bude tako kao kupovni što je, ja od tada stalno stavljam upola manje nego što je po originalnom receptu a vi kako želite). Zatim podeliti kore na dva jednaka dela s tim da ostane jedna za odozgore. Kore gužvati i ređati jednu do druge, staviti svuda polovinu sira, poprskati mešavinom vode i ulja, pa opet ređati gužvane kore, svuda rasporediti preostali sir i opet poprskati. Preko svega staviti poslednju koru i premazati preostalom mešavinom ulja i vode i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gusenica pecivo

Ovo pecivo je jako interesantno, naročito deci. Potrebno je: