Naša omiljena čokoladna torta!
Potrebno je:
Za 3 kore:
18 jaja
18 kašika šećera
9 kašika brašna
6 kašike kakao
500 ml čokoladnog mleka za prelivanje kora
Za fil 1:
6 jaja
370 gr šećera u prahu
250 gr margarina
300 gr čokolade omekšane
Za fil 2:
300 gr krem šlag beli
300 ml mleka
Ispeći 3 kore po 6 jaja, 6 kašika šećera, 3 kašike brašna i 2 kašike kakao (prvo odvojiti žumanca od belanaca, umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca, brašno i kakao).
Za fil crni umutiti 250 gr margarina sa 370 gr šećera u prahu, pa dodati 6 žumanaca i 300 gr čokolade omekšale i umutiti još malo mikserom. Posebno umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, pa sve sjediniti, fil od čokolade sipati kašiku po kašiku u belanac.
Kore topiti sa kupovnim hladnim čokoladnim mlekom (odmah pred filovanje) ili ga napravite sami po receptu za Čokoladno mleko, a može i sa Nesquik. Umutiti krem šlag sa mlekom, pa filovati tortu: kora, crni fil pa šlag, kora, fil, šlag i kora, fil, šlag i odozgore narendati čokoladu ili ukrasiti po želji. Ako stavljate fondan fil i šlag delite na dva da vam odozgore bude treća kora na koju ćete da stavite fondan.
Ukoliko ne želite toliko visoku tortu ispecite 2 kore umesto tri, onda će vam biti ukupno potrebno za kore 12 jaja, 12 kašika šećera, 6 kašike brašna i 4 kašike kakao. Potrebni sastojci za fil i šlag su isti samo kod filovanja deliti na dva dela umesto na tri.
Pogodna je za zamrzivač, kad se izvadi kao da je tek napravljena.
Коментари
Постави коментар