Potrebno je:
2 žumanceta
60 g masti
60 g šećera
1 kašičica soli
40-50 g kvasca
500 ml mleka
950 g brašna
U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac. Dodajte malo šećera i brašna i ostavite 5-10 minuta da kvasac nadođe.
Izmiksajte mast, žumanca, so i šećer. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite 30-60 minuta da nadolazi.
Nadošlo testo oklagijom razvucite na 6-7 mm debljine. Okruglim sekačem vadite krugove. Ostavite 10 minuta da krofne nadođu. Nakon tog vremena, svaku krofnu oklagijom još malo razvucite, ali testo puno ne pritiskajte.
Ostavite još 5 minuta, pa pržite u dubljem zagrejanom ulju. Pržene krofne vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće i uvaljajte u šećer u prahu.
Коментари
Постави коментар