Potrebno je:
1 jaje
12 kašika integralnog brašna (ili 6 kašika ražanog, 3 heljdinog i 3 ječmenog)
1/2 kašičice soli
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašike svinjske masti
2 čena belog luka
70 grama slanine
1/2 veze peršuna
200 ml kisele vode
Prvo u jednoj činiji pomešate brašno, so, prašak za pecivo. U drugoj činiji umutite jaje, dodate kiselu vodu, svinjsku mast. Peršun iseckajte na sitno, a beli luk izgnječite u presi. Ako nemate presu, iseckajte ga što sitnije. Slaninu isecite na kockice i pržiti je na suvom tiganju da se malo prepeče. I onda peršun, luk i slaninu ubacite u smesu sa jajima. Sve dobro promešajte kašikom, pa dodajte suve sastojke.
Kalup za mafine namažite sa malo svinjske masti i sipajte smesu (ako su vam kalupi silikonski ne mora da se podmazuju). Ubacite kalup u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni. Čačkalicom proverite da li su gotovi. Ako se nešto lepi za čačkalicu, ostavite mafine još malo u rerni.
Коментари
Постави коментар