Translate

21. април 2017.

Domaći keks ili keks na stari način


Potrebno je:
200 gr masti
3 jaja
200gr šećera
vanil šećer
700-800gr oštrog brašna
prašak za pecivo

Varjačom umutiti mast sobne temeprature, dodati jaja, šećer, vanil šećer i jedan deo brašna pomešan sa praškom za pecivo. Postepeno dodavati ostatak brašna i na kraju testo doraditi rukom na radnoj površini. Testo treba da bude srednje tvrdo. Podeliti testo na polovine/četvrtine u zavisnosti od veličine radne ploče, razvući ga debljine prsta i seći kalupima. Poređati u tepsiju/pleh i peći dok ne porumene. Mogu da stoje dugo, ukoliko uspeju, naravno u zatvorenoj kutiji. 

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mafini sa Kinder čokoladom

Potreban materijal za otprilike 18 kolačića: 250g brašna 100g šećera 70g maslaca 250g jogurta 2 jaja 1 prašak za pecivo 1 vanilin š...