Пређи на главни садржај

Domaći keks ili keks na stari način


Potrebno je:
200 gr masti
3 jaja
200gr šećera
vanil šećer
700-800gr oštrog brašna
prašak za pecivo

Varjačom umutiti mast sobne temeprature, dodati jaja, šećer, vanil šećer i jedan deo brašna pomešan sa praškom za pecivo. Postepeno dodavati ostatak brašna i na kraju testo doraditi rukom na radnoj površini. Testo treba da bude srednje tvrdo. Podeliti testo na polovine/četvrtine u zavisnosti od veličine radne ploče, razvući ga debljine prsta i seći kalupima. Poređati u tepsiju/pleh i peći dok ne porumene. Mogu da stoje dugo, ukoliko uspeju, naravno u zatvorenoj kutiji. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: