Translate

21. април 2017.

Domaći keks ili keks na stari način


Potrebno je:
200 gr masti
3 jaja
200gr šećera
vanil šećer
700-800gr oštrog brašna
prašak za pecivo

Varjačom umutiti mast sobne temeprature, dodati jaja, šećer, vanil šećer i jedan deo brašna pomešan sa praškom za pecivo. Postepeno dodavati ostatak brašna i na kraju testo doraditi rukom na radnoj površini. Testo treba da bude srednje tvrdo. Podeliti testo na polovine/četvrtine u zavisnosti od veličine radne ploče, razvući ga debljine prsta i seći kalupima. Poređati u tepsiju/pleh i peći dok ne porumene. Mogu da stoje dugo, ukoliko uspeju, naravno u zatvorenoj kutiji. 

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salata od tikvica

Baš ukusna, podseća na  Salatu od pečene paprike . Potrebno je: