Potrebno je:
3 čaše brašna
1 čaša pavlake
1 čaša masti
1 prašak za pecivo
pekmez po izboru
Zamesiti testo od brašna, pavlake, masti i praška za pecivo. Ne treba da stoji, odmah se radi sa njim. Na pobrašnjenoj podlozi razvijte testo pravougaonog oblika i isecite ga na 4 trake. Na svaku traku po dužini rasporedite pekmez po sredini (ja sam koristila Pekmez od vinogradarskih bresaka) i presavijte krajeve s leve i s desne strane da se spoje, ne da se preklapaju. Pritisnite malo prstima testo da bi se spojilo i da fil ne bi curio u toku pečenja. Izrežite male štrudlice i poređajte ih na papir u plehu tako da spojenu stranu okrenete na dole. Peći u rerni zagrejanoj na 200 °C dok malo ne porumene, oko 15 minuta. Dok su još vruće uvaljajte ih u prah šećer, prohladite malo i poslužite.
Коментари
Постави коментар