Potrebno je:
1 glavica luka
ulje ili mast
1 šargarepa
500 g rezanog kiselog kupusa
50 g pančete
2 lista lovora
1 ravna kašika slatke crvene paprike
čen belog luka
300 g kobasica
Za pire:
oko 600 grama krompira
2 kašike margarina
oko 1 dcl mleka
1/2 kašičece soli
Luk i pančetu sitno naseckajte, šargarepu krupno narendajte, kiseli kupus stavite u šerpu i isperite vodom.
Luk popržite na ulju ili masti (ja sam stavila dve kašike masti) da postane staklast, dodajte mu šargarepu, pančetu i kupus, još kratko popržite, pa podlijte s malo vodom.
Nakon 10-ak minuta, dodajte i kobasice. Smanjite vatru, kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta, po potrebi podlijevajte s malo vode (ja sam po jednu šoljicu vode tri puta sipala).
Krompir oljuštite, operite, narežite u šerpu, ulijte vodu i kuvajte oko 20-30 minuta.
Ocedite ga, zgnječite, pa umešajte margarin i mleko. Začinite solju.
Rernu zagrejte na 200 °C. Vatrostalnu posudu namastite, pa u nju rasporedite kupus. U sredini kupusa napravite rupu pa je ispunite pireom. Kobasice narežite na ploške, posložite po jelu, te sve zajedno zapecite oko 20 minuta.
Коментари
Постави коментар