Пређи на главни садржај

SLANE PERECE tako jednostavno se prave, a bolje su nego kupovne


Potrebno je:
Za testo:
150 ml vode
1/2 svežeg kvasca
1 kašika šećera
malo soli
2 kasike ulja
oko 300 gr brašna
Za slani preliv:
1 kašika soli
2 kašike brašna
malo vode

Zamesiti testo i podeliti ga na 6 loptica, ostaviti da se dupliraju.
Svaku razvući u štapić, bolje se razvlače ako je radna površina namazana sa par kapi ulja, ne previše da testo ne omekša previše. Staviti na pleh obložen pek papirom da odstoji dok se ne dupliraju (taman dok se rerna zagreje). Peći na 220 °C oko 10 minuta, pa ih išarati sa mešavinom od 1 kašike soli, 2 kašike brašna i malo vode (da bude gušće nego za palačinke). Vratiti na par minuta u rernu (2-3 minuta), pa premazati sa malo ulja.

Коментари

  1. Milice slanci su ti izvrsni,moji se odusevili mislim da cu ih stalno spremati.Hvala na ovom divnom receptu :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: