Potrebno je:
-2 glavice crnog luka
-40 gr masti
-1 kašičica soli
-500 gr junetine
-1 l vode
-200 ml paradajz sok
-malo bibera
-2 kašičice crvene slatke paprike
-1 kašičica mlevene crvene ljute paprike (ne mora)
-3 čena belog luka
-3 veća krompira
-1 crvene paprika
-1 zelena paprika
Iseckajte na kockice crni luk i stavite u šerpu, dodajte mast i odmah zatim so da bi se luk bolje sjedinio. Dinstajte ga, a u međuvremenu iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk. Zatim nalijte 500 ml vode toliko da prekrije meso. U sve to dodajte paradajz sok, biber, mlevenu crvenu slatku papriku (ja sam izostavila mlevenu crvenu ljutu papriku zbog dece), beli luk, i ostavite da se kuva sa poklopcem na umerenoj vatri oko 40 minuta (u zavisnosti od mesa). Iseckati krompire na manje komade i dodajte u šerpu, kao i paprike (ako nemate može i ajvar od pečene paprike ili ajvar od barene paprike). Od preostalih 500 ml vode dodajte pola, a pola ostavite da razmutite brašno kad krompir bude kuvan (za nekih 20-ak minuta, proverite viljuškom).Zatim u vodu koju ste ostavili razmutite 2 kašike brašna, dodajte u šerpu i promešajte. Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!
Коментари
Постави коментар