Translate

10. фебруар 2017.

KIFLICE SA DŽEMOM TAJNI SASTOJAK BUNDEVA


Potrebno je:

-2,5 dcl mleka
-2 kašike šećera
-40 gr svežeg kvasca
-2 prstohvata soli
-1 jaje
-1 dcl ulja
-200 gr kuvane bundeve
-1/2 kašičice cimeta
-800 gr brašna
-50 gr putera ili margarina
-džem po želji
-200 gr šećear u prahu
-2 kesice vanilin šećera

Bundevu očistiti, oguliti i skuvati u vodi da omekša. Ocediti od vode i isitniti viljuškom i ohladiti. U mlako mleko dodati šećer, kvasac i malo brašna da stoji 5 minuta pa dodati, so, ulje, jaje, cimet, bundevu i brašno. Zamesiti testo, dobro izraditi i staviti u kesu za zamrzavanje namirnica i ostaviti u frižideru da stoji preko noći.
Sutradan testo izraditi podeliti na 3 dela, svaki deo razvaljati u krug i podeliti na 12 trouglova. Staviti na svaki trougao džema (ja sam 1/2 kašičice) i uviti u kiflicu pa u posudu za pečenje obloženu pek papirom. Na svaku kiflicu staviti parčence putera ili margarina, ostaviti da odstoji 30 minuta i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Tople kiflice posuti mešavinom šećera u prahu i vanilin šećera.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: