Translate

19. јануар 2017.

Sočan krompir u rerni sa prazilukom i pirinčem

Krompir ostaje sočan jer mu pirinač daje tu kremasu masu naročito pirinač okruglog zrna. Može se jesti sa bilo kojim mesom, a može i bez mesa kao posno jelo, a ko voli može da dinsta i slaninu sa prazilukom.


Potrebno je:

-1 kg krompira
-1 struk praziluka
-100 g pirinča okruglog zrna
-malo ulja
-1 kašika margarina
-vode po potrebi
-začina po želji
-so
-biber

Praziluk sa sve zelenim delom sitno iseckati i dinstati na ulju, ne mnogo. Krompir oljuštiti i iseći na kolutove. U pouljeni pleh ređati krompir pa preko krompira praziluk. Staviti začine i posuti preko pirinač. Ređati tako redom dok se ne utroši sav materijal. Preliti sa vodom da prekrije krompir jedan cm. staviti kašiku margarina preko. Zagrejte rernu na 220°C peći da krompir dobije lepu koricu.

Sa dodatim svinjskim šniclama dinstanim sa prazilukom:




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: