Krompir ostaje sočan jer mu pirinač daje tu kremasu masu naročito pirinač okruglog zrna. Može se jesti sa bilo kojim mesom, a može i bez mesa kao posno jelo, a ko voli može da dinsta i slaninu sa prazilukom.
Potrebno je:
-1 kg krompira
-1 struk praziluka
-100 g pirinča okruglog zrna
-malo ulja
-1 kašika margarina
-vode po potrebi
-začina po želji
-so
-biber
Praziluk sa sve zelenim delom sitno iseckati i dinstati na ulju, ne mnogo. Krompir oljuštiti i iseći na kolutove. U pouljeni pleh ređati krompir pa preko krompira praziluk. Staviti začine i posuti preko pirinač. Ređati tako redom dok se ne utroši sav materijal. Preliti sa vodom da prekrije krompir jedan cm. staviti kašiku margarina preko. Zagrejte rernu na 220°C peći da krompir dobije lepu koricu.
Sa dodatim svinjskim šniclama dinstanim sa prazilukom:
Коментари
Постави коментар