Potrebno je:
-500 gr pileće džigerice
-2 veća crnog luka
-4 čena belog luka
-5 kašika ajvara
-1/4 kašičice sode-bikarbone
-1/2 kašičice crvene slatke paprike
-so
-seckani peršun
-seckani bosiljak
Očistite i operite džigericu, pa ih stavite kuvati 20 minuta, U međuvremenu iseckajte crni luk na što sitnije kocke i pržite ga na malo ulja da blago požuti, dodajte seckani beli luk promešajte i dodajte sodu-bikarbonu. Neka se sve još prži na niskoj temperaturi, sve dok se luk ne raskaši. Zatim dodajte kuvanu džigericu, slatku papriku i podlijte sa malo vode u kojoj se kuvala džigerica, dodajte ajvar i so. Neka se kuva 10-ak min. proverite slanost, gustoću odredite sami (ako vam je pregusto dodajte još vode u kojoj su se kuvala džigerica). Pospite sa peršunom, bosiljkom i poslužite uz palentu, pirinač, njoke, testeninu ili pire krumpir.
Коментари
Постави коментар