Potrebno je:
-300 g ratluka od vanile
-250 g prah šećera
-250 g mlevenog keksa
-5-6 kašika vode
preliv
-150 g čokolade
-3 kašike ulja
Ratluk iseckajte na komadiće, stavite u posudu i mesite zajedno sa ostalim sastojcima, sve dok ne dobijete jednoličnu masu bez grudvica koja se neće previše lepiti za prste i koju ćete moći da oblikujete. Od mase napravite deblji valjak i presecite ga na pola. Svaku polovinu mase isecite nožem na 6 jednakih krugova, znači, treba da dobijete 12 krugova. Prvo izvaljajte prvih šest. Uzmite jedan krug "testa" i od njega napravite tanak i dugačak valjak i to tako što ćete ga prstima obe ruke pritiskati lagano i valjati. Odložite ga sa strane, pa tako uradite i sa preostalih 5 komada "testa", ali pazite da vam svi budu iste debljine.
Rastopite na pari čokoladu sa uljem.
Trouglasti pleh (ako nemate pleh napravite ga od kartona, ja sam od kutije za pek papir) obložite sa alu folijom i u njega na dno sipajte malo istopljene čokolade. Na to stavite 1 štapić. Preko toga izlite malo čokolade. Zatim stavite dva štapića, pa opet prelite čokoladom. Na to stavite tri štapića, pa opet čokoladu. Isto tako uradite i sa drugom polovinom mase od ratluka.
Stavite u frižider da se stegne. Nakon toga izvadite iz kalupa, prevrnite i secite.
Коментари
Постави коментар