Potrebno je:
-300g svinjskog mesa
-300g paradajza (ili Paradajz sok)
-6 zelenih paprika
-2 glavice crnog luka
-3 čena belog luka
-3,4 lovorova lista
-Biber u zrnu
-Biber mleveni
-Suvi začin
-Đumbir mleveni (ne mora)
-Peršun
-2 papričice ljute (ne mora)
-1 šargarepa
Meso iseći na kocke 2×2 cm i ispeći na roštilju ili u tiganju da porumeni.
Paradajz iseći na kocke (ako nemate može Paradajz sok), papriku i ljute papričice (ko ne voli ljuto ne mora da stavi) usitniti, crni luk iseći na rebarca i narendati šargarepu. Na zagrejanoj masnoći staviti povrće da se dinsta uz dodatak 10 zrna bibera, 3,4 lovorova lista. Kada je povrće napola dinstano, dodati seckani beli luk i proprženo meso te zajedno ukrčkati da tečnost ispari i da se sve sjedini. Pred kraj začiniti po ukusu.
Коментари
Постави коментар