Biće meke i savitljive i neće se lomiti.
Potrebno je:
-1/4 kocke svežeg kvasca
-100 ml tople vode
-1/2 kašičice soli
-25 ml ulja
-brašno po potrebi
Zamesite testo od navedenih sastojaka (brašno po potrebi da ne bude ni tvrdo ni meko već kao plastelin, oko 250-300 gr). Testo ne mora da naraste dovoljno je da stoji 5 minuta, a možete ga zamesti i ostaviti u frižideru i pre pečenja ga samo premesiti). Podeliti testo na 4 loptice (za 4 tortilje) i tanko razvući oklagijom da oblikujete veliki krug veličine tiganja za palačinke. Tiganj za palačinke staviti na ringlu koju uključite na najače i kada se dobro zagreje staviti tortilju na pola minuta pa okrenuti sa druge strane isto da se peče pola minuta (ukupno minut po tortilji). Može se peći i direktno na ringlu, ali meni je ovako lakše što se tiče okretanja. Tortilje stavljati na tanjir jedne na drugu i prekriti ih kesom da se ne hlade do služenja.
Коментари
Постави коментар