Potrebno je:
-1 glavica kiselog kupusa
-200 gr crnog luka
-200 gr šargarepe
-ulje
-500 gr mlevenog mesa
-50 gr pirinča
-3 kašičice aleve paprike
-1 kašičica soli
-1/3 kašičice bibera
-biber u zrnu
-3 lista lovora
-slanina
-voda
Iseckati sitno crni luk (ako imate može i praziluk) i šargarepu i izdinstati na masti ili ulju. Dodati mleveno meso i dinstati, na kraju dodati 1 kašičicu aleve paprike, so, biber mleveni i pirinač. U dublji lonac sipati ulje, 1 kašičicu aleve paprike i dno obložiti iseckanim korenom i oštećenim listovima. Uzimati po list kupusa i u svaki stavljati po kašiku pripremljene mase i savijati sarmu. Tako dok ne utrošite kupus i fil. Ređati svaku uspravno jednu do druge zbijeno, ako imate za drugi red ređajte položeno. Stavite lovororov list i pospite biber u zrnu. Zatim isečenu slaninu poređajte preko sarmi, pospite 1 kašičicu aleve paprike i prekriti sve to sa (ako vam je ostao) neki list kupusa. Pritisnite sve sa veći tanjir, naliti sa hladnom vodom i staviti poklopac. Kuvati na tihoj vatri (ja na 4 dok ne provri, pa na 2) bar 3 sata uz dodavanje vode ako je potrebno.
Коментари
Постави коментар