Translate

20. октобар 2016.

Rum kasato


Potrebno je:
-500 gr šećera
-1 čaša vode (200ml)
-250 gr margarina
-15 kašika brašna
-1 rum ekstrat
-100 gr čokolade
Za glazuru:
-200 gr čokolade (ako koristite kalupe, ako ne onda treba manje čokolade za glazuru)

Šećer i vodu ušpinovati (kad počne da vri pustiti da ključa 4 minuta). Zatim skloniti sa vatre i mutiti mikserom dok ne pobeli. Onda dodati margarin i vrtaiti na tihu vatru da se istopi, pa dodati brašno, rum ekstrat i čokoladu (za posnu verziju koristiti čokoladu za kuvanje, a za mrsnu koju god želite). Praviti željeni oblik i preliti Glazurom od čokolade. Ja sam za mrsnu verziju oblikovala pravougaonik i sekla posle prelivanja glazure, a možete da pravite i kuglice pa da glazirate. Ukoliko koristie silikonske kalupe prvo premazati čokoladom ali bez ulja samo otopiti čokoladu na pari, posle prvog premazivanja kalupa čokoladom staviti u frižider da se stegne, izvaditi premazati ponovo čokoladom opet u frižider da se stegne, pa puniti rum kasatom premazati čokoladom i vratiti u frižider. Za posnu verziju sam koristila crnu čokoladu za kuvanje, pa je unutra tamnija boja, a za mrsnu sam koristila mlečnu čokoladu punjenu kremom od lešnika pa je svetlija boja. Ja uvek pravim pola mere ispadne mi oko 40 komada.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sarma sa šampinjonima

Potrebno je: