Potrebno je:
-6 parčeta sečenog starog hleba
-malo majoneza
-malo kečapa
-100 gr kačkavalja
-100 gr šunke ili salame
-2 jaja
-2 kašike mleka
-prstohvat soli
-prstohvat brašna
-ulje za prženje
Za svaku punjenu prženicu vam je potrebno 2 parčeta hleba. Jedno parče namažite majonezom (možete da ga pripremite po receptu za Majonez), a drugo kečapom. Na parče koje je namazano majonezom stavite kačkavalj, pa onda šunku i zatvorite ga drugim parčetom koje je namazano kečapom. Tako da će redosled biti ovakav - hleb, majonez, kačkavalj, šunka, kečap, hleb, Umutite jaja, dodajte malo mleka, prstohvat soli i prstohvat brašna. Sipajte ulje u tiganj i ugrejte dobro. Pripremljene prženice umočite u smesu od jaja sa jedne i druge strane i spuštajte u vruće ulje. Kratko pržite samo da porumene i vadite na ubrus ili salvetu.
Коментари
Постави коментар