Пређи на главни садржај

Pekmez od lubenice


Potrebno je:
-1.5 kg lubenice (očišćene)
-750 gr šećera
-1 kesica limuntusa

Oljuštite lubenicu i odstranite semenke. Isecite "meso". Stavite u šerpu sloj lubenice, pa sloj šećera. Radite tako dok ne utrošite sastojke. Ostavite na hladnom mestu 4 sata. Nakon toga kuvajte na umerenoj temperaturi oko 2 sata, pred kraj dodajte limuntus. Tokom kuvanja skidajte penu metalnom kašikom. Pri kraju mešajte često i čim primetite da se vidi dno šerpe odmah sklanjajte sa vatre (nemojte da čekate da trag stoji da se ne stegne previše) i izblendirajte u secku. Sipajte u sterilisane, tople tegle (od ove količine se dobija jedna tegla).

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: