Potrebno je:
-500 gr mlevenog mesa
-1 jaje
-100 gr prezli
-malo vode
-2 glavice crnog luka srednje veličine
-20 gr maslaca ili margarina
-1 kašičica soli
-1/3 kašičice bibera
-1 kašika sirćeta
-1 kašičica origana
-1 kašičica peršuna
Luk izblendiran ili izrendan malo izdinstati na maslacu ili margarinu. Izmešati mleveno meso, jaje, prezle (ili 100 gr sredine iz hleba) i dodati vodu (ukoliko vam meso nije sveže već odleđeno nemojte dodavati vodu). Zatim dodati prohlađen luk, posoliti, pobiberiti, staviti sirće, origano i peršun. Sve dobro izmešati i ostaviti u frižidru od pola sata do sat vremena. Zagrejati rernu na 200 stepeni, napravljene ćufte ređati na posudu obloženu pek papirom i peći oko 45 minuta. (U receptu je pisalo da se uvaljaju u brašno, pa prže u ulje, ali ja uvek pečem u rerni ćufte).
Коментари
Постави коментар