Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 ravna kašičica sode bikarbone
-1 ravna kašičica soli
-1,5 dl mlake vode
-1,5 dl ulja
-200 gr čvaraka
-1 kašika masti (ili margarina)
Rernu uključite na 220 stepeni. Čvarke samleti zajedno sa masću i ostaviti sa strane. U posudu staviti sve suve sastojke, brašno, sodu bikarbonu, so, pomešati a zatim dodati vlažne sastojke, vodu i ulje. Umesiti glatko srednje meko testo i podeliti ga na tri jednaka dela. Prvu jufku rastanjiti do oblika velikom plitkog tanjira (ne treba brašno koristiti prilikom rastanjivanja ne lepi se), premazati sa jednom polovinom mlevenih čvaraka. Drugu jufku rastanjiti i staviti preko prve, premazati sa ostatkom čvaraka. Treću jufku staviti od gore. Sve tri jufke, zajedno rastanjiti što tanje. Testo iseći na 24 dela i svaku kiflicu uviti. Stavite ih u pleh na pek papir i peći u zagrejanoj rerni 30-ak minuta.
Коментари
Постави коментар