Пређи на главни садржај

Kinder Pingvin torta


Potrebno je:
Kore:
-6 jaja
-90 gr šećera
-6 kašika vrele vode
-na vrh noža soli
-120 gr brašna
-30 gr kakao
-1 kesica praška za pecivo

Preliv:
-10 kašika čokoladnog mleka

Fil:
-1l slatke pavlake za šlag
-2 kesice vanilin šećera
-3 kašike šećera
-3 kašike meda
-2 kesice želatina u prahu

Premaz:
-100 gr čokolade za kuvanje
-50 gr maslaca
-1 kašika ulja
-50 ml vode

Glazura:
-100 gr čokolade za kuvanje
-50 gr maslaca
-1 kašika kakao



Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dno kalupa za tortu veličine 28 cm obložiti papirom za pečenje. 
Kore: Belanca odvojiti od žumanaca. Brašno, kakao i prašak za pecivo izmešati. Belanca zajedno sa malo soli čvrtsto umutiti. Žumanca zajedno sa šećerom i vrelom vodom kremasto izmešati (2-3 minuta). Žumancima dodati mešavinu brašna i 1/3 snega od belanaca i mikserom na najnižoj brzini lagano izmešati. Zatim dodati ostatak belanaca i metlicom za šlag umešati (ne mikserom!). Testo izliti u kalup, izravnati i peći oko 40 minuta. Pećenu koru ostaviti da se hladi. Jednom ga prerezati i donji deo staviti na tanjir a oko njega obruč kalupa (ako nemate može da se stavi na poslužavnik a oko njega aluminijumska folija). Koru preliti sa 5 kašika čokoladnog mleka i premazati polovinom fila. 

Fil: Želatin u prahu preliti sa 6 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. U međuvremenu slatku pavlaku zajedno sa vanilin šećerom. šećerom i medom čvrsto umutiti. Želatin staviti na šporet i na laganoj vatri otopiti. Dodati mu 4 kašike fila, dobro izmešati i želatin dodavati polako u ostatak fila, neprestano mešajući. 

Premaz: Čokoladu sitno iseckati.Maslac, ulje i vodu dobro zagrejati. Skloniti sa šporeta, dodati čokoladu i nastaviti sa mešanjem sve dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi. Zatim premaz razliti po kremi i tortu ostaviti oko 10 minuta u frižideru da se hladi. Tortu izvaditi iz frižidera i premazati ostatkom fila. Na fil staviti drugu koru i preliti je sa 5 kašika čokoladnog mleka.

Glazura: Čokoladu sitno iseckati. Maslac i kakao izmešati i na šporetu zagrejati. Zatim skloniti sa šporeta, dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Glazurom preliti tortu i ostaviti preko noći u frižideru. 

Sutradan nožem (umakati ga u vrelu vodu) pažljivo odvojiti obruč kalupa od torte (ili ako nemate kalup skinuti aluminijumsku foliju koju ste stavili oko poslužavnika). Tortu ukrasiti po želji.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: