Translate

22. август 2016.

Ćufte u sosu od jogurta


Potrebno je:
Za ćufte:
-500 gr mlevenog mesa
-1 glavica crnog luka
-4 čena belog luka
-sredina hleba
-malo mleka
-2 jajeta
-pola kašičice praška za pecivo
-brašno
-ulje
-so

Za sos:
-250 ml jogurta
-mala glavica crnog luka
-kašičica ulja
-so, biber
-malo peršuna i bosiljka (ne mora)

U mleveno meso dodati jaja, sitno iseckan crni i beli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hleba potopljenu u mleko, pa isceđenu. Začiniti po ukusu i praviti kuglice. Svaku uvaljati u brašno i pržiti (a mogu se i ispeći u rerni).
Za sos: Sitno iseckati crni luk, Izmešati jogurt i ulje (ko želi maslinovo, a može i suncokretovo), pa dodati luk i ko želi i peršun i bosiljak. Posoliti sos po ukusu i njime preliti gotove ćufte.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: