Za bešamel sos možete koristiti mleko ili vodu.
Potrebno je:
-oko 50 listova zelja
-voda za kuvanje zelja
-2 glavice crnog luka
-50 gr masti
-na vrh kašičice šećera
-na vrh kašičice sode bikarbone
-pola kašičice soli
-3 čena belog luka
-100 ml vode ili mleka
-2 kašike brašna
-1 jaje
Iskickati zelje i naliti sa vodom, pa kuvati 15-ak minuta. Za to vreme iseckani crni luk dinstati na masti, dodati odmah malo šećera i sode bikarbone da se luka brže izdinsta. Zatim posoliti crni luk i dodati mu proceđeno zelje i iseckani beli luk. Sve još malo prodinstati zajedno dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni. Kada je rerna zagrejana zelje prebaciti u posudu za pečenje. Razmutiti brašno u vodi (ili mleku) na nema grudvica, dodati mu jaje, promešati i preliti preko zelja. Izbockati odozgore svuda po malo da se preliv slije i peći da zelje uhvati koricu i odvaja se od posude, oko 15 minuta.
Коментари
Постави коментар