Nepečene štanglice i pogačice možete zamrznuti i kada vam zatrebaju odmah staviti da se peku bez prethodnog odmrzavanja.
Potrebno je:
-250 gr brašna
-250 gr margarina
-250 gr sira
-1 ravna kašičica soli
-1 ravna kašičica praška za pecivo
-1 jaje za premazivanje
-za posipanje po želji: susam, kim, mak..
Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte margarin i sir i zamesite glatko testo. Oblikujte kao loptu i ostavite najmanje 2 sata u frižideru, a može i preko cele noći. Zatim razvijte koru debljine 0,5 cm. U pleh staviti pek papir i modlicama vadite male štanglice, pogačice... Premažite umućenim jajetom i pospite po želji: susamom, kimom, makom... Pecite u rethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 13 minuta.
Коментари
Постави коментар