Translate

03. март 2015.

Prebranac (video)


Potrebno je:
-500 gr pasulja
-2 glavice crnog luka
-4 čena belog luka
-1 šargarepa
-2 lista lorbera
-2 dl ulja
-1 kašika brašna
-1 kašika slatke crvene paprike
-2 kašičice soli
-1/3 kašičice bibera

Pasulj potopite preko noći da nabubri. Zatim ga operite, nalijte hladnom vodom i kuvajte dok ne proključa. Ocedite ga, nalijte drugom vodom da ogrezne, dodajte iseckani crni luk, beli luk, šargarepu, list lovora i kuvajte. Kad voda uvri nalijte još vode da ogrezne i tako dok vam se pasulj ne skuva tj. dok ne omekša. Rernu zagrejte na 250 stepeni. U drugoj posudi napravite zapršku: zagrejte ulje, dodajte brašno, malo ga upržiti pa skloniti sa vatre i dodajte slatku crvenu papriku. U posudu za pečenje zapršku pomešajte sa pasuljem oceđenim od vode (vrlo malo staviti vode u kojoj se kuvao pasulj), pa ga posolite i pobiberite. Ubacite u zagrejanu rernu i zapecite pola sata uz povremeno mešanje. Prebranac služite sa salatom od kiselog kupusa, pečene paprike sa belim lukom, ajvarom (recept za Ajvar od barene paprike)...



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: