Translate

05. март 2015.

Pilav sa prazilukom


Potrebno je:
-500 gr praziluka
-ulje
-300 gr pirinča
-1 supena kašika paradajz pirea (domaćeg kečapa ili soka od paradajza)
-1200 ml vode
-malo bibera
-so po ukusu (2-3 kašičice)
-peršun

Očistiti i iseckati praziluk pa ga dinstati na ulju da se zastakli. Zatim dodati pirinač, paradajz pire, 500 ml vode i posoliti i pobiberiti. Kada proključa, mešavinu preneti u vatrostalnu posudu i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se sve krčka uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Kad pirinač upije svu vodu jelo je gotovo, ukrasiti ga peršunom.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: