Пређи на главни садржај

Pilav sa prazilukom


Potrebno je:
-500 gr praziluka
-ulje
-300 gr pirinča
-1 supena kašika paradajz pirea (domaćeg kečapa ili soka od paradajza)
-1200 ml vode
-malo bibera
-so po ukusu (2-3 kašičice)
-peršun

Očistiti i iseckati praziluk pa ga dinstati na ulju da se zastakli. Zatim dodati pirinač, paradajz pire, 500 ml vode i posoliti i pobiberiti. Kada proključa, mešavinu preneti u vatrostalnu posudu i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se sve krčka uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Kad pirinač upije svu vodu jelo je gotovo, ukrasiti ga peršunom.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: