Translate

27. март 2015.

Nezapečen prebranac


Potrebno je:
-500 gr pasulja
-500 gr crnog luka
-2 suve ili sveže paprike
-2 lista lovora
-1 glavica belog luka
-so
-biber
-ulje
-aleva paprika

Uveče potopiti pasulj u vodu da prenoći. Sutradan ga ocediti, naliti drugom vodom i staviti da provri. Ponovo ga ocediti i naliti vodom koliko da ogrezne. Dodati iseckani crni luk, iseckanu papriku, listove lovora i kuvati uz dolivanje vode dok se pasulj ne raskuva. Uzeti presu za pire i dobro ga ispresovati. Posoliti, pobiberiti, pa razmutiti alevu papriku u nezagrevanom ulju i umešati u pasulj (ostaviti malo za odozgore). Posuti odozgore iseckanog belog luka i preliti sa ostatkom aleve paprike i ulja. 

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: