Translate

26. март 2015.

Karamel kolač sa jabukama


Potrebno je:
-21 komad keksa Zlatni pek
-500 gr jabuka
-250 gr šećera
-50 ml vode
-50 gr margarina
-malo mlevenih oraha

Jabuke oljuštiti i izrendati. Dodati im 1 kašiku šećera i dinstati dok tečnost koje su jabuke pustile ne ispari. Skloniti na stranu da se ohladi.


Keks složiti u pravougaonu posudu, zatim sipati polovinu prženih jabuka, pa staviti drugi red keksa i drugu polovinu jabuka i završiti trećim redom keksa. Ostaviti najbolje preko noći u frižider.


Ostatak šećera istopiti kao za karamel, ali pazite da ne zagori i ne pređe zladnu boju, zatim sipati 50 ml vode i kuvati dok se karamel ne istopi. Pri kraju dodati margarin i kuvati još 5 minuta.
Kolač izvaditi iz frižidera, iseći na kocke i svaku kocku posebno preliti karamelom, pa posuti mlevenim orasima.


Kolač ohladiti pre služenja.



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Milkinis

Potrebno je: