Potrebno je:
-400 gr brašna
-20 gr kvasca
-200 ml mlake vode
-1 kašičica soli
-4 kašike ulja
-na vrh kašičice šećera
Pomešajte brašno sa solju, pa stavite prstima izmrvljen svež kvasac. Dodajte mlaku vodu sa šećerom i uljem. Testo mesite dok ne postane glatko i mekano toliko da se odvaja lako od prstiju. Stavite ga u pobrašnjenu posudu i pokrijte čistom krpom. Ostavite posudu na toplom mestu kako bi testo lepo naraslo. Za nadolaženje testa (testo treba da se udvostruči) potrebno je oko dva sata. Zatim testo još jednom premesite, pa stavite u pouljenu i pobrašnjenu tepsiju. Ostaviti da naraste oko sat vremena, premazati ga uljem i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, takođe u rernu stavite i jednu šerpicu sa malo vode. Kad hleb izvadite iz rerne poprskajte ga hladnom vodom, kako bi korica ostala hrskava.
Коментари
Постави коментар