Пређи на главни садржај

Domaći hleb

 

Potrebno je:
-400 gr brašna
-20 gr kvasca
-200 ml mlake vode
-1 kašičica soli
-4 kašike ulja
-na vrh kašičice šećera

Pomešajte brašno sa solju, pa stavite prstima izmrvljen svež kvasac. Dodajte mlaku vodu sa šećerom i uljem. Testo mesite dok ne postane glatko i mekano toliko da se odvaja lako od prstiju. Stavite ga u pobrašnjenu posudu i pokrijte čistom krpom. Ostavite posudu na toplom mestu  kako bi testo lepo naraslo. Za nadolaženje testa (testo treba da se udvostruči) potrebno je oko dva sata. Zatim testo još jednom premesite, pa stavite u pouljenu i pobrašnjenu tepsiju. Ostaviti da naraste oko sat vremena, premazati ga uljem i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, takođe u rernu stavite i jednu šerpicu sa malo vode. Kad hleb izvadite iz rerne poprskajte ga hladnom vodom, kako bi korica ostala hrskava.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: