Translate

11. јануар 2015.

Svinjsko pečenje iz rerne


Potrebno je:
-1 kg svinjski but u komadu
-1 glavica crnog luka
-4 čena belog luka
-2 kašičice soli
-1/2 kašičica slatke aleve paprike
-1 dl ulja
-2 dl vode
-3 dl belog vina
-senf ili pavlaka (ne mora!)

Meso operite pa natrljajte belim lukom, solju i alevom paprikom. Ostaviti da odstoji najmanje 2h u frižideru. U posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, još malo posolite i pospite peršunom. Zalijte ga kipućom vodom i stavite na 200 stepeni sa poklopcem sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino i smanjite na 180 stepeni. Meso pecite sat vremena, povremeno ga prelivajte sokom od pečenja. Pred kraj pečenja meso otkriti i poprksati prstima sa hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo izvadite ga, isecite a soft od pečenja procedite pa dodajte malo senfa, ili pavlake kako volite i poslužite.




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: