Пређи на главни садржај

Sve boje čokolade

Kada sam pravila ovu tortu žurila sam i nisam čitala uvodni deo u kojem je pisalo da u jedan deo ide nes kafa ali ne mora da se stavi. Sledećeg puta obavezno pravim bez nes kafe, i pored toga što je ja volim, zbog mog deteta koje nije htelo da jede taj fil sa nes kafom.


Potrebno je:
-3 jaja
-3 kašike šećera
-3 kašike brašna
-1 kašika kakaa
Za filove:
-1200 ml slatke pavlake
-100 gr crne čokolade
-100 gr mlečne čokolade
-300 gr bele čokolade
-100 gr eurokrema
-2 kašike nes kafe (ne morate da stavite)
-4 kesice želatina
-400 ml vode

Ulupajte belanca pa dodajte šećer i nastavite mućenje. Dodajte žumanca i mutite. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa dodajte i izmutite varjačom. Istresizte sve na pek papir u tepsiju i pecite na 180 stepeni. Pečenu koru ostavite da se ohladi.
Postupak pravljenja sva četiri fila je isti:
U 100 ml vode stavite želatin da nabubri 10 minuta. Izlomite crnu čokoladu pa je sa 100 ml slatke pavlake, zagrevajte da se otopi. Kad se otopi sklonite sa vatre, dodajte želatin i mešajte da se skroz otopi, da nema grumuljica. Ulupajte 200 ml slatke pavlake i njoj dodajte mlaku smesu sa čokoladom i želatinom. Kad počne da se steže treba da spojite i miksirajte da nema grudvica. Istresite prvi fil preko kore i stavite u zamrzivač dok napravite drugi fil.
Isto radite i sa drugim filovima. Za fil sa mlečnom čokoladom je isti postupak kao i sa crnom.
Za nes fil otopite 100 gr bele čokolade sa 100 ml slatke pavlake. Postupak za želatin je isti. Kafu dodajte u želatin i čokoladu pa mutite da nema grudvica pa mlako dodajte ulupanoj slatkoj pavlaci (200ml), na kraju dodajte eurokrem pa sve izmešajte. Ulupajte slatku pavlaku pa dodajte smesu sa čokoladom i želatinom preko dela sa mlečnom čokoladom pa stavite opet u zamrzivač dok napravite četvrti fil.
Otopite 200 gr bele čokolade sa 100 ml slatke pavlake. Postupak za želatin je isti kao i kod crnog fila. Ulupajte 200 ml slatke pavlake pa dodajte mlak krem od bele čokolade i želatina pa istresite preko nes fila i stavite u zamrzivač na 10 minuta pa u frižider bar 4-5h.

Recept šaljem kuvarici Emini sa bloga Happiness is Homemade koja je domaćica ovomesečne igrice Ajme koliko nas je sa temom slatka pavlaka.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: