Potrebno je:
-150 gr crnog luka
-150 gr šargarepe
-2 kašike masti ili ulja
-300-500 gr mlevenog mesa
-2 kašičice soli
-malo bibera
-600 gr krompira
-200 ml vode
-200 ml mleka
-od 2 do 4 jaja
-100 gr narendanog kačkavalja (ne mora)
Na masti ili ulju propržite sitno iseckan crni luk i šargarepu. Dodati mleveno meso još malo propržite i posolite i pobiberite. U posudu za pečenje ređati krompir isečen na kolutove, preko njega pripremljeno meso i preostali krompir. Preliti vodom i jajima umućenim sa mlekom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni oko 50 minuta. Izvaditi iz rerne posuti rendanim kačkavaljem i zapeći još oko 10 minuta.
Poslužiti uz kiseli kupus ili ajvar (recept za Ajvar od barene paprike).
Коментари
Постави коментар