Pravi se 14-og januara i to jutro se jede glava od praseta od Božića, od tog običaja sam samo zadržala pravljenje pogače i to ne samo tog jutra nego kad god mi se prijede jer je obožavam...
Potrebno je:
-Pogača sa sodom bikarbonom
-1 kašičica soli
-1 prepuna kašika masti
Napravite dve manje pogače po receptu za Pogaču sa sodom bikarbonom i ukrasite je grančicom od rodnog drveta (trešnje, višnje, šljive...). Uvećati meru za koliko vam je potrebno osoba. Kad je pečena i malo se ohladi isečite na kockice. Posuti odozgore sa so i preliti sa zagrejanu mast. Mast treba da bude vrela, ne da vri nego samo da šušti.
Potrebno je:
-Pogača sa sodom bikarbonom
-1 kašičica soli
-1 prepuna kašika masti
Napravite dve manje pogače po receptu za Pogaču sa sodom bikarbonom i ukrasite je grančicom od rodnog drveta (trešnje, višnje, šljive...). Uvećati meru za koliko vam je potrebno osoba. Kad je pečena i malo se ohladi isečite na kockice. Posuti odozgore sa so i preliti sa zagrejanu mast. Mast treba da bude vrela, ne da vri nego samo da šušti.
Коментари
Постави коментар