Translate

14. јануар 2015.

Masna pogača

Pravi se 14-og januara i to jutro se jede glava od praseta od Božića, od tog običaja sam samo zadržala pravljenje pogače i to ne samo tog jutra nego kad god mi se prijede jer je obožavam...


Potrebno je:
-Pogača sa sodom bikarbonom
-1 kašičica soli
-1 prepuna kašika masti

Napravite dve manje pogače po receptu za Pogaču sa sodom bikarbonom i ukrasite je grančicom od rodnog drveta (trešnje, višnje, šljive...). Uvećati meru za koliko vam je potrebno osoba. Kad je pečena i malo se ohladi isečite na kockice. Posuti odozgore sa so i preliti sa zagrejanu mast. Mast treba da bude vrela, ne da vri nego samo da šušti.






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posne krofne

Nema potrebe za jajima i mlekom, ko ne zna ne bi ni rekao da su posne (na slici je dupla mera). Potrebno je: