Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :) Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:
Grašak, prste da poližeš, uvek pravim na ovaj način. Preukusan je posan, a može se jesti i uz pire krompir, pohovano meso, pečeno meso, faširane šnicle, po želji... Potrebo je:
Kad vam ostane od ručka Pire krompir spremite ove piroške za večeru uz sira i jogurt ili za doručak uz džem i mleko, a lepe su i bez dodataka. Potrebno je:
Ukusna pletenica sa slaninom. Od ove količine dobićete 8 većih pletenica. Potrebno je: -250 ml mleka -1/2 kašičice šećera -20 gr kvasca -500 gr brašna -1 kašičica soli -5 kašika ulja -80 gr margarina -250 gr slanine -1 jaje za premazivanje -susam U malo toplog mleka razmutiti kvasac sa šećerom i malo brašna i ostavititi da nadođe. Za to vreme u polovinu brašna sipati so, ulje i preostalo mleko. Potom dodati nadošli kvasac i postepeno dosipati preostalo brašno i umesiti glatko testo, dok ne počne da se odvaja od prstiju. Ostaviti ga da nadođe. Naraslo testo podeliti na 8 jufkica, pa svaku razviti što tanje. Premazati ih omekšalim margarinom i posuti seckanom slaninicom na kockice. Postupak ponoviti sa svakom jufkom. Od svake jufke umotati rolat, a potom ga uvrnuti kao "burgiju" i ukrstiti pletenicu. Pletenice poređati u nauljen pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.