Пређи на главни садржај

Podvarak


Potrebno je:
-1 glavica kiselog kupusa
-mast ili ulje
-1 kašika aleve paprike
-500 gr šnicle (ili suva rebra oko 300 gr, a može i pileće meso)
-slanina



Iseckati kupus, dodati dosta masti ili ulja i dinstati dok ne omekša. Začiniti ga samo sa alevom paprikom i izmešati. Jednu polovinu sipati u posudu za pečenje koja može da se poklopi (ili ćete odozgore staviti aluminijumsku foliju). Poređati meso, prekriti drugom polovinom kiselog kupusa i poređati slaninu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena (ako koristite suva rebra umesto šnicli onda je dovoljno 30 minuta pečenja).


Poslužiti uz:

Posnu proju 


ili



ili 



Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: