Пређи на главни садржај

Kvrguša


Potrebno je:
-1 kg pilećeg mesa
-150 gr pšeničnog oštrog brašna tipa 400
-6 jaja
-7 kašika ulja
-1 kašičica soli
-500-600 ml mleka
-začini po želji

Pileće meso odvojiti od kostiju, iseći ga na manje komade i začiniti. Meso pržiti na 3 kašike ulja oko 10 minuta. U odgovarajućoj posudi umutiti brašno, jaja, mleko i so, tako da se dobije testo kao za palačinke. U testo mogu da se ubace začini po želji - origano, majčina dušica... Smesu ostaviti da odstoji 15 minuta. U vatrostalnu činiju sipati 4 kašike ulja i zagrejati ga. Na toplo ulje sipati trećinu pripremljene smese od jaja, po testu poređati proprženo meso, pa ga preliti ostatkom smese od jaja. Jelo peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 210 stepeni, pa isključiti rernu i ostaviti još 10 minuta da se istišti.











Коментари

  1. danas isprobano...prosto fenomenalno,meni je bilo dovoljno pola mere i taman je za 4-clanu porodicu...fantasticno,jeftino,brzoooo

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Posna sarma

Potrebno je:

Posna proja

Moje dete nije htelo da jede proju, a pošto obožava perece ja sam se dosetila da je isečem u obliku perece i od tada uvek jede bez problema "kukuruznu perecu" :)  Recept sam dobila tako što sam od svekrvinih projica izbacila 4 jaja i parče sira i eto posne proje. Potrebno je:

Pesak torta

Pošto ne volim kokos u drugi deo sam stavila belu čokoladu, a u treći deo napolitanke rendane. Potrebno je: